Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tavaszi arcápolási kisokos

Tavaszi arcápolási kisokos Ahogyan naptárunk lapjai is mutatják, végre elérkezett a tavasz. Az időjárás ugyan még nem mindig kegyes hozzánk, de érezhetően többet süt a nap, emelkedik a hőmérséklet és a természet is kezd életre kelni. A rügyező fák látványa, a nyíló virágok pompázása, a csicsergő madarak hangja mind azt jelzi számunkra, hogy közel a jó idő. A természet megújulása magával hozza azt a vágyat, hogy a saját házunk táján is rendet tegyünk, nem csoda hát, hogy ilyenkor általában tavaszi nagytakarításra adjuk a fejünk. Ahogyan lakókörnyezetünk, úgy testünk is megérdemli, hogy a hosszú, rideg tél után új erőre kapjon. Az arcápolás ebben az időszakban is kiemelten fontos. Hogy mit tehetünk a makulátlan arcbőrért? Máris kiderül!

A reggeli rutin kiegészítése: fényvédelemre fel!

Már a nap elején érdemes időt szentelni arcunk ápolására, még ha csak pár perc is jut rá. Jó hír, hogy az alap rutinhoz nincs is szükség több időre. Mindenekelőtt le kell szögeznünk, hogy az említett termékekből mindig a bőrtípusunknak megfelelőt válasszuk. Kezdésként használjunk gyengéd arclemosót, majd hidratáló arckrémet. Utóbbi esetében valószínűleg elegendő lesz már egy kevésbé testes nappali krém is, mint a téli időszakban. Nagyon fontos utolsó elemként bevezetni a fényvédő használatát, ugyanis lehet, hogy még nem érezzük, de a napsugaraknak már sokkal nagyobb ereje van, mint eddig. Jótékony hatásuk mellett bizony nem árt észben tartani, hogy sajnos a bőr öregedési folyamatait is gyorsítjak, ami ellen viszont szerencsére tudunk védekezni. A megfelelő fényvédő legalább SPF15-ös, de még jobb, ha SPF30-as. Nem véletlen, hogy a tavaszi időszakban jelenik meg a legtöbb bőrhiba, pigmentfolt és szeplő, amelyet sokkal nehezebb eltüntetni, mint megelőzni. Nem lehet tehát eléggé hangsúlyozni a fényvédők szerepét.

Bővítsük az esti rituálét is: kémiai hámlasztók az egyenletes arcbőrért

Az egésznapos rohanás után testünknek szüksége van egy kis kikapcsolódásra, aminek részeként gondolhatunk az esti arcápolási rutinra is. Ha a reggeli krémek mellett még sminket is használtunk, érdemes az arctisztítást egy lépéssel kibővíteni. Elsőként micellás víz vagy valamilyen olajos lemosó javasolt, majd ezután jöhet a szokásos arclemosónk. Így biztosak lehetünk benne, hogy minden szennyeződést eltávolítottunk a bőrünkről. A megtisztított arcbőrre kerülhet a titkos fegyver, a kémiai hámlasztó. Ezek a készítmények segítenek a bőr megújulásában, viszont kíméletesebbek, mint a szemcsés bőrradírok. (Utóbbiak is jó szolgálatot tehetnek, de inkább azoknak, akiknek nem érzékeny vagy problémás a bőrük.) Olyan kémiai tulajdonságokkal bírnak ugyanis, mely által képesek az elhalt hámsejtek gyengéd eltávolításában, ezáltal egységesebbé, üdébbé varázsolva arcbőrünk. Vegyük figyelembe, hogy egyes hámlasztók fényérzékenyíthetnek, ezért különösen fontos mellettük a megfelelő fényvédő készítmény használata. Ezután közvetlenül felkenhetjük kedvenc szérumunk, majd éjszakai arckrémünk.

Ami még segítségünkre lehet

Ha nem is járunk rendszeresen kozmetikushoz, egy évben két alkalommal nem árt, ha rávesszük magunk egy alapos tisztító kezelésre. Az egyiket nyugodtan ütemezzük tavaszra. Kombinálva egy frissítő arcmasszázzsal testünk és lelkünk is garantáltan feltöltődik. Jótékony hatású lehet még ilyenkor a szaunázás, mely segít a méregtelenítésben a keringés fokozása által. Emellett pedig ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre és vitaminpótlásra is, melyek szintén hozzájárulnak bőrünk egészségéhez.

Keresés