Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A száraz, töredezett haj ápolása

A száraz, töredezett haj ápolása

A száraz, töredezett haj sokak számára jelent problémát és sajnos a rendszeres hajvágás sem oldja meg a gondot. Ha szép és egészségtől ragyogó hajkoronát szeretne, sajnos sokkal több erőfeszítést igényel az ollónál! A legtöbb esetben mi magunk okozzuk, hiszen, ha a hajápolási és hajformázási szokásaink nem megfelelőek, megzavarják a haj természetes egyensúlyát. A hajfestés és a szélsőséges formázás durva következményekkel járhat a fejbőrre és a hajfelszínre nézve, és bizony száraz hajhoz vezethetnek. 

A száraz haj kialakulásának okai

A haját is úgy kell védenie, mint a szervezetét: hatásosabb megelőzni a bajt, mint azt később kezelni és gyógyítani. 

A legtöbb ember erősnek gondolja a haját, pedig a napi kopás okozta károsodásokkal, egészségtelen behatásokkal szemben teljesen védtelen. Ennek következtében a hajvégek (a hajszál legrégebbi részei) tovább gyengülhetnek, elveszthetik fényüket és védőrétegüket a mindennapi megpróbáltatások folyamán. 

A töredezett hajvégek leggyakoribb kiváltó okainak számítanak:

·         genetikai hajlam,

·         egészségtelen életmód, táplálkozás,

·         a különböző kémiai eljárások, mint a festés és színezés,

·         a hőkezelések, mint a szárítás, a vasalás, sütés,

·         a túl erős fésülés,

·         a nem megfelelő hajápolási rutin.

 

A száraz haj kezelése

Helyes hajápolás

Mindig a hajtípusának és a hajszerkezetének legmegfelelőbb termékeket használja! Olyan samponra, balzsamra és hajvégápolókra van szüksége a hajának, melyek mélyen és intenzíven táplálják. Ha nehezen igazodik el a termékek széles skálájában, kattintson ide, ahol kifejezetten erre a problémára kínálunk megoldásokat!

Hajmosás

Hajmosás közben fokozottan vigyázzon a hajára! A vizes haj különösen sérülékeny, könnyen megtörik! Lehetőség szerint, kerülje el a törölközővel való dörzsölést, ami később akár hajhulláshoz is vezethet! A hideg vízzel való öblítés által a külső hajrétegek lezáródnak.

Hajmosás után rögtön szárítsa meg a haját, de kerülje a magas hőfokot! Langyos vagy hideg levegővel szárítsa, teljes száradásig! Lehetőség szerint, használjon hővédő terméket!

Fésülködés

A természetes anyagokból készült szélesebb fogú fésűk lehetővé teszik, hogy a fésű végig csússzon a hajon anélkül, hogy károsítaná a végeit vagy törést okozna. Használjon természetes olajokat, melyek elősegítik, hogy a haj elegendő nedvességet kapjon.

Tipp: fújja be a fésűt alkoholmentes fényspray-vel közvetlenül a használat előtt, így könnyebben megszelidíthetőek a kócos, száraz hajszálak.

 

Hajformázás

Kerülje a hajformázó készülékek használatát. Ha mégis mellettük dönt, a hővédő termékeket se felejtse el! Feltétlen csak alkoholmentes termékeket fújjon a hajára! A legtöbb hajlakk, hajspray, hajhab alkoholt tartalmaz, amik tovább súlyosbítják a száraz haj állapotát.

A kémiai kezelések, különösen, ha egyszerre több is történik – hajfestés, hajhosszabbítás, dauerolás – nagyon igénybe veszik a hajat. Az ilyen eljárások között hagyjon időt a hajának regenerálódni, ami akár 8-10 hét is lehet!

 

Hajkezelések

Az első és legegyszerűbb: a fejmasszázs. Használjon olíva-, ricinus- és mandulaolajat. A keveréket esténként masszírozza be, hagyja hatni egész este, majd reggel alaposan mossa ki.

Használhat különböző hajmaszkokat, hajpakolásokat is! A tincsek nedvességének fenntartása kulcsfontosságú a töredezett hajvégek megakadályozásában is. A szárazság erősen gyengítheti a hajat, legfőképp a hajvégeken. Ajánlott heti egyszer valamilyen hajmaszk használata. A hajmaszk mély kondicionáló kezelés, ami nedvességgel látja el a hajat, csökkentve annak szárazságát. A leghatásosabb pakolások kókuszolajat, argánolajat, aloe verát, olivát, banánt, mézet és avokádót is tartalmazhatnak.

 

Patikánk webshopjában mindent megtalál, ami a száraz haj megelőzéséhez és ápolásához szükséges!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hajápolás

Keresés